Foto-expositie Ik val op...

De foto-expositie Ik val op... past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze expositie als aankleding van de dag en merken vervolgens dat de foto's voor de bezoekers en leerlingen interessante gespreksonderwerpen zijn. Het blijkt een laagdrempelige manier om het over verschillen in voorkeuren te hebben.

Over de expositie

Ik val op... is een foto-expositie die mensen in beeld brengt met wat ze leuk en aantrekkelijk aan anderen vinden. De één valt op klein en vol en de ander op lang en dun. Sommigen vallen op eerlijk, anderen op mysterieus. Seksuele voorkeur is persoonlijk en voor iedereen verschillend.

Het exposeren van deze foto's is een mooie en laagdrempelige manier om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken met en tussen leerlingen en andere bezoekers, zonder dat de nadruk ligt op het verschil tussen homo en hetero. Leerlingen merken al gauw dat het niet zo zwart wit is als ik val op mannen of ik val op vrouwen en dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken.

Combinatie met foto-actie

De expositie is op zichzelf al mooie aankleding voor een themadag. Om de leerlingen meer te betrekken kun je er ook voor kiezen om de expositie aan te vullen met een live foto-actie. We komen dan bij jullie op school Ik val op... foto's maken, bijvoorbeeld in de pauzes of tijdens Paarse Vrijdag. Deze foto's printen we ter plekke, waardoor er een groeiende foto-collage onstaat van alle leerlingen. Docenten en ondersteunend personeel mogen natuurlijk ook meedoen! Lees meer over de foto-actie.

Bekijk voorbeeldfoto's van de foto-actieMeer informatie

Meer weten over de foto-expo Ik val op...? Neem dan contact op met Lynn Voogt: 06 16357543, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.