Open your Mind

Open your Mind is een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn.

De nabespreking

De voorstelling vormt een aanleiding om te praten over discriminatie en alles daaromheen. Onder begeleiding van de acteurs gaan de jongeren na de voorstelling in kleine groepjes in gesprek. Door de diversiteit van de voorstelling wordt er gemakkelijk over verschillende kanten van het thema verder gepraat.

Het doel

Het doel is om samen met de jongeren te onderzoeken welke vooroordelen en stereotypen zij zelf hebben, hoe ze daarin beïnvloed worden door de media en wat voor effect dit op hun gedrag kan hebben. Door ze op positieve wijze bij het onderwerp te betrekken, ontstaat een prettige sfeer, waarin open gepraat kan worden en genoeg ruimte is om elkaars meningen en eigen ervaringen te delen.

Impressie van de voorstelling


Praktische informatie

Niveau: Geschikt voor alle niveaus van de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
Duur: 1 lesuur voorstelling en 1 lesuur nabespreking.
Aantal leerlingen: Tot 3 klassen a 30 leerlingen per voorstelling.
Aantal voorstellingen: Tot 3 per dag.
Extra: Het aantal leerlingen kan uitgebreid worden met de inzet van extra nabesprekers.

Meer weten over de voorstelling Open your Mind? Neem dan contact op met Martine de Boer: 06 40761074, mail naar info@mindmix.nl of vul ons contactformulier in.


Project Open your Mind Nijmegen

In samenwerking met de Raad voor Religie, NEC Doelbewust en Ieder1Gelijk zijn we voor de Nijmeegse scholen een project gestart. Dit project draait om onze voorstelling, maar biedt nog veel meer. Voor meer informatie bel je naar Martine de Boer: 06 40 76 10 74.